2

Fontos információk, mielőtt belevágsz a modellkedésbe

Mit szabad egy modellnek? Mit tilos? Most mindent elárulunk! Less be a modellkedés kulisszái mögé:

1, Modell nem késhet. Alázatosnak kell lennie az ügynökeivel és megrendelőkkel szemben, barátságosnak és nyitottnak más modellekkel. Mindig teljesíti, amit kérnek tőle és megfogadja a hozzáértők tanácsait.

2, Modell utazása során mindig fekete, mintázatlan ruhát hord, melyeknek egyszerű és elegáns a szabása. Rendelkezik 2 fekete tapadós nadrággal, 6-8 fekete felsővel, fekete pulóverrel, fekete kabáttal, fekete zárt cipővel illetve minimum 10 cm-es sarkú fekete magassarkúval, alacsony fekete szandállal, fekete háromszög alakú bikinivel. Egyik ruhán sem lehet semmilyen minta, strassz, fodor és egyéb zavaró tényező. Letisztultnak és elegánsnak kell lennie. Ezen kívül rendelkeznie kell fehér, fekete és bőrszínű fehérnemű és zokni szettel (bőrszínű zokni nem követelmény) és fekete miniruhával, illetve legalább 2 alkalmi ruhával, melyek szabásukban és anyagukban is letisztultak. Modellnek rendelkeznie kell egy kék farmerrel és egy sima, fehér pólóval illetve fehér inggel is.

3, Modell rendkívül odafigyel arra, hogy mindig higiénikusan és rendezetten jelenjen meg. Frissen mosott a haja, rövid, lakk nélküli körmei vannak, minden nap használ illat mentes dezodort, rendszeresen szőrtelenít és fotózások illetve castingok során tampont használ. Modell gondoskodik a rendszeres folyadék és táplálék bevitelről a fotózások alatt is. Nem sminkel a castingokra, a mindennapokban is csak alapozót és spirált használ. Modell rendelkezik egy vörös rúzzsal a nagyobb eseményekre.

4, Modell odafigyel a táplálkozására, kevés szénhidrátot és sok zöldséget visz be a szervezetébe, húsokból pedig a fehér húst részesíti előnyben. Nem eszik cukorban, zsírban, olajban vagy édesítőszerben gazdag ételeket, és kevés sót használ főzéskor. Emeli a folyadékbevitelét, és minimum 2.5 liter vizet megiszik egy nap, a cukros üdítőket kerüli. Modell nem fogyaszt alkoholt, megérti, hogy ez leépüléshez és hízáshoz vezet. Modell nem használ drogokat. Heti 3x elmegy futni kb 6 km/óra sebességgel minimum 50 percig, de a legideálisabb, az az egy órás kocogás. Minden edzés után, és az edzés nélküli napokon is rendszeresen nyújtó gyakorlatokat végez az ízületi mozgékonysága megőrzése érdekében, amely egy fotózáson elengedhetetlen.

5, Modell megérti, hogy amit anyaügynöke mondd, azt csakis azért teszi, hogy a lehető legjobb menedzsmentet nyújtsa. Tanácsait modell megfogadja, és eleget tesz nekik. Modell tisztában van vele hogy a közte és anyaügynöke között lévő kapcsolat kizárólag munkaviszony, anyaügynök csakis abban az esetben keres pénzt, amikor a modell is, ezért anyaügynök és modell feladata egy és ugyanaz: minél több és minél magasabb minőségű munkát szerezni, hiszen mindketten így fejlődhetnek a legideálisabban. Modell ezért mindent megtesz a sikere érdekében.

6, Modell bármilyen külsőjét érintő változás előtt értesíti az anyaügynököt és csakis az ő beleegyezésével hajtható végre bármi féle beavatkozás. Modell mindig értesíti az ügynököt ha elutazik vagy ha beteg.

7, Modell tisztában van vele, hogy az angol tudás elengedhetetlen lesz számára a külföldi útjai során, ezért rendszeresen tanul angolul és mer angol nyelven párbeszédet kezdeményezni.

8, Modell megérti, hogy karrierje beindításához akár évek is kellhetnek, ezért mindig szorgalmas, kitartó és alázatos az őt segítő személyekkel szemben. Mindenki aki modellel együtt dolgozik azért teszi, mert hisz a sikerében, de ehhez modell egyenlő részvétele a munkában elengedhetetlen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.