1

Mi fog történni veled miután felvettünk?

Egy castingon megfelelni nem kis dolog. Az igazi munka azonban ezután kezdődik. Nézd meg pontosan mi vár rád majd:

1, Anyaügynökség a modellt felvétele után felkészíti. Megtanítja járásra, pózolni, hogyan viselkedjen, öltözködjön, étkezzen és edzzen.

A tanulási időszak alatt modell elsajátítja ezeket a képességeket, megfogadja anyaügynök tanácsait és elkezdi tónusba hozni az izmait, egészségesen táplálkozik és elkezdi fejleszteni az angol tudását.

2, A felkészítés második fázisában anyaügynökség különböző tesztfotózásokra viszi modellt, illetve TFCD (képekért cserébe) fotózásokat szervez neki, amelyekért ügynökség előre nem kér pénzt, modellnek akkor kell visszafizetnie a belé fektetett pénzt, amikor elkezdd pénzt keresni. Fontos, hogy modell minél több fotózáson részt vegyen és minél változatosabb és profibb legyen a modellkönyve.

3, Anyaügynökség meggyőződik róla, hogy modell angoltudása megfelelő, illetve teljesen felkészült arra, hogy anyaügynökség bemutassa őt a leányügynökségekre, akik időszakosan, 3 hónapokra reprezentálják majd őt.

4, Modellről bikinis fényképek és járás, beszédvideók készülnek, amelyeket a modell könyvével csatoltan mutat be anyaügynökség a külföldi leányügynökségeknek.

5, Amennyiben modell tetszik egy adott ügynökségnek, küldd egy szerződést, amelyben megállapodnak a modell reprezentálása részleteiről. Általánosságban elmondható, hogy leányügynökség kifizeti előzetesen modell számára a repülőjegyet, szállást és hetente 10-20.000 Ft közötti költőpénzt ad a modellnek, illetve mindenhova saját sofőrrel szállítja őt. Modell egy modelleknek fenntartott szálláson lesz elhelyezve, ahonnan minden nap castingokra jár majd a többi modellel. Amennyiben egy castingon sikeres, megkapja az adott munkát.

Modell 3 hónapos kint tartózkodása utolsó napján kerül elszámolásra. Keresetéből levonják az ügynöki jutalékokat, repülőjegyet és szállást, zsebpénzt. Amennyi pénz megmarad azt készpénzben megkapja hazautazása előtt.

Elképzelhető, hogy nem tud modell annyi munkát megkapni, amennyibe a kint tartózkodása került, ebben az esetben neki nem kell kiegyenlítenie a számlát, azaz nem köteles megtérítenie a szállása, repülőjegye árát.

Modell tudatában van annak, hogy kezdők számára legideálisabb hely egy modellkarrier beindítására Ázsia. Ezért valószínűleg az első 2-3 uta valamely ázsiai országba vezet majd. Ezek közül kivételt képez India és Törökország. Anyaügynökség nem küld modellt ebbe a két országba.

Utazására szülő elkísérheti a modellt, amely költségeit a szülőnek kell állnia.

6, Anyaügynökség a MAMA (Modellek, ügynökök, menedzserek szövetsége) tagja, így értesül minden leányügynökséget érintő információról, így reális képe van a kiemelkedően jó ügynökségekről és munkáikról, így csakis ilyen cégekhez közvetíti modellt.

7, Anyaügynökség azután kap pénzt, miután modell dolgozott, így közös érdek, hogy minél többet tudjon a modell utazni, és minél szorgalmasabb, kitartóbb legyen és minél magasabb minőségű megrendelést kapjon. Ennek érdekében ügynökség is mindent megtesz.

8, Modell tanulmányait magántanulóként folytatja abban az időszakban, amíg külföldön tartózkodik. Ehhez az iskola igazgató és a gyámhatóság beleegyezése szükséges. Ezt modell elintézi az utazása előtt, hogy ne legyen belőle semmilyen probléma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.